1988

 

Het jaar in beelden:

 

Op 1988 werd de snelheidslimiet op autosnelwegen verhoogd van 100 km/h naar 120 km/h. Enkel op 17% van het wegennet, waarop zich 30% van het verkeer afwikkelde, zou omwille van het milieu 100 km/h gehandhaafd moeten worden. Het plan werd gepresenteerd op de Intertraffic, een verkeersvakbeurs. mr. Pieter van Vollenhoven temidden van 2 snelheidsborden op 25 april.

Bij de 100 km/h "milieu"-zones werden grote borden geplaatst ten teken dat hier langzamer gereden moest worden. Hier het bord op de A2 bij Abcoude op 24 oktober.

 

Eén van de ecoducten in de A50, die in 1988 tussen Arnhem en Hoenderloo in ombouw was tot autosnelweg.

 

Op deze foto is de bouw van het Coenplein zichtbaar op 7 november 1988.

 

De werkzaamheden voor de bouw van de 2e brug over de Amstel in de ringweg A10 zijn volop bezig.

   

 

Op 19 september werden eiken langs de N44 bij Wassenaar omgezaagd om de verkeersveiligheid te verbeteren. Bij de reconstructie zouden de rijstroken worden versmald en de middenstreep worden vervangen door een betonnen barrier.

 

De "Kardinaalshoed", zoals het wegvak van de A1 tussen Hengelo en Hengelo-oost ook wel wordt genoemd, werd op 27 juli feestelijk geopend door minister Smit-Kroes.

 

 

Autosnelwegen.nl heeft een publicatielicentie op de getoonde foto's; doch het auteursrecht ligt bij de genoemde rechthebbenden.