1995

 

Het jaar in beelden:

 

Begin 1995 wordt Nederland geteisterd door hoge waterstanden in de rivieren. Op diverse plaatsen komen overstromingen voor. Zo loopt ook de A2 onder tussen de afrit St. Michielsgestel en knooppunt Vught, wat enorme gevolgen heeft voor het noord-zuid verkeer. Dat moet zich nu weer net als voor 1970 dwars door het centrum van 's-Hertogenbosch persen. Onder het motto "Dit nooit meer" werd een wet doorgevoerd voor het snel ophogen en realiseren van een groot aantal dijken. 2 van die dijken zouden komen te liggen ter weerszijden van dit stuk A2, zodat dit beeld op deze plek voor altijd tot het verleden zou moeten behoren te zijn.

 

In 1995 waren de werkzaamheden aan de gang om de aansluiting van de N207 op de A4/A44 volledig te maken.

 

Ombouw knooppunt Oudenrijn en de bouw van vlechtwerken tussen Oudenrijn en Hooggelegen op 29 juni.

Een ietwat gedetailleerder beeld van Oudenrijn levert deze foto van 20 augustus. De boog van Amsterdam naar Arnhem en Den Haag (g-boog) is inmiddels in verkeer. De vlechtwerken en de verbindingsboog van Vianen richting Woerden zijn nog in uitvoering.

 

Op 9 mei werd deze luchtfoto gemaakt van de vorderingen van de bouw van de Martinus Nijhofbrug. Het zuidelijk brugdeel is in ruwbouw vrijwel gereed, aan het noordelijk brugdeel wordt nog druk gewerkt.

Op 27 november 1995 bekijkt deze voetganger de enorme constructie, terwijl het verkeer nog over de oude brug rijdt. De brug zal in januari 1996 officieel worden opengesteld.

 

 

 

Autosnelwegen.nl heeft een publicatielicentie op de getoonde foto's; doch het auteursrecht ligt bij de genoemde rechthebbenden.