1994

 

Het jaar in beelden:

 

Op 14 januari 1994 vond een groot ongeval plaats op de A4 tussen Leiden en Den Haag. Met het drukker worden van het verkeer leiden de stremmingen die het gevolg zijn van dergelijke incidenten al vaak tot een compleet regionaal verkeersinfarct.

 

Op 6 januari wordt deze foto gemaakt van de carpoolwisselstrook. De strook kan niet bepaald een succes worden genoemd.

Op 30 maart 1994 wordt deze foto gemaakt van de carpoolwisselstrook: nog altijd een baan voor weinigen, terwijl de meesten in de file staan. Bevolking en persmedia spreken schande over de verspilling van 60 miljoen gulden. Na een actie van voormalig minister Westerterp, die zich opzettelijk laat beboeten en dit voor laat komen, wordt de carpoolwisselstrook gesloten. Uiteindelijk zal de strook op 26 september voor alle verkeer opengaan, en zo als 4e rijstrook gaan functioneren.

 

De bouw van de nieuwe Waalbrug bij Zaltbommel wordt zichtbaar. Op 12 april wordt deze foto gemaakt. De pylonen aan de zuidzijde schieten inmiddels de lucht in.

Een paar maanden later, op 23 augustus, wordt deze foto genomen.

 

De aanleg van de A9 en de aansluitende wegvakken maakt behoorlijke vorderingen. Op deze foto zien we de Wijkertunnelbouwput vanuit het zuiden. Bovendien zien we het nieuwe zandlichaam tot aan Uitgeest.

 

 

 

Autosnelwegen.nl heeft een publicatielicentie op de getoonde foto's; doch het auteursrecht ligt bij de genoemde rechthebbenden.