1989

 

Het jaar in beelden:

 

2 foto's van de ombouw van knooppunt Vught op 3 september 1989. De aardebanen voor de aftakking naar het zuiden en de ombouw van het oude knooppunt tot halfklaverblad zijn in aanleg.

    

 

Twee foto's van de bouw van knooppunt Ekkersweijer. Op de linkerfoto van 15 mei is de oude aansluiting van de A2/A58 op de Boschdijk nog volledig intact, op de rechterfoto van 3 september.zijn reeds de nodige aanpassingen gedaan ten behoeve van de aanleg van nieuwe verbindingsbogen.

    

Tussen de knooppunten Batadorp en Ekkersweijer wordt de weg aan de zuidzijde verbreed. Op deze foto van 3 september wordt gewerkt aan een nieuw kunstwerk over de spoorlijn Eindhoven - Boxtel.

 

De bouw van de 2e Van Brienenoordbrug vordert dit jaar behoorlijk. De nieuwe boogbrug zou een fractie breder worden dan de bestaande, maar verder lijken de bruggen als twee druppels water op elkaar. Om de nieuwe brug mogelijk te maken moest het oude bedienhuis worden vervangen door een nieuw. De nieuwe brug werd - in tegenstelling tot de oude, die ter plaatse was gebouwd - elders gebouwd en vervolgens naar de plaats van bestemming gevaren. Op deze foto ligt de nieuwe overspanning reeds op zijn plaats.

   

 

 Autosnelwegen.nl heeft een publicatielicentie op de getoonde foto's; doch het auteursrecht ligt bij de genoemde rechthebbenden.