1986

 

Het jaar in beelden:

 

Op 4 oktober werd de weg over de Oosterscheldedam geopend door de Koningin. Een drukte van belang bij de afsluiting van het allergrootste en allerduurste Deltawerken-project tot dan toe.

 

Op 16 januari 1986 is deze foto genomen op de A2 voor knooppunt Deil, in de richting Utrecht. Het verkeersplein is inmiddels opgeruimd, en de A2 is rechtdoor getrokken. De A15 buigt uit om de plaats waar de kunstwerken worden gebouwd. Zowel noordelijk als zuidelijk van de toekomstige kunstwerken ligt een gelijkvloers, met een VRI beveiligd kruispunt van de A2 met één van beide rijbanen van de A15.

 

Er wordt inmiddels ook gewerkt aan de aanleg van de ontbrekende delen van de ringweg A10, zoals hier bij de Zeeburgerbrug op 12 mei 1986.

 

De A28 tussen Amersfoort en Utrecht zal na jarenlang half afgebouwd in het landschap te hebben gelegen op 30 oktober 1986 dan toch eindelijk worden geopend. Een kleine drie weken voor de opening, op 7 oktober, moet de weg nog worden afgewerkt. Markering en bewegwijzering resten nog op deze foto, genomen bij Amersfoort.

 

 

 Autosnelwegen.nl heeft een publicatielicentie op de getoonde foto's; doch het auteursrecht ligt bij de genoemde rechthebbenden.